Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΓΡΙΠΗ

Μόλις έσκασε μύτη και η γρίπη των χοίρων. Τα είχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα.



Αμάν, βρε παιδιά, δεν πρόλαβαν να αρρωστήσουν οι Μεξικανοί και αμέσως ο Έλληνας άρχισε να αναρωτιέται για τους κινδύνους. Δε διδασκόμαστε τίποτα, λοιπόν, από την ιστορία.



Πόσο τρομάξατε από τη γρίπη των πτηνών; Τι καραγκιοζιλίκια κάνατε που αγοράζατε εμβόλια με τη σέσουλα για να σωθείτε από έναν ανύπαρκτο κίνδυνο; Που μπορεί ακόμα να έχετε εμβόλια από τότε στο ψυγείο, γιατί περίσσεψαν; Τι καταστροφή προκαλέσατε στους κακόμοιρους τους πτηνοτρόφους και σε όλο το κύκλωμα κοτών-κοτοπούλων, αφού σταματήσατε να τρώτε κοτόπουλο κι ας σας έλεγαν οι ειδικοί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από το ψημένο κοτόπουλο; Κι άιντε οι πτηνοτρόφοι, εσείς γιατί σταματήσατε να καταναλώνετε μια τόσο υγιεινή για τον οργανισμό σας τροφή, βρε παλιοφοβιτσιάρηδες;



Περιμένουν τώρα, μπήκαν στη σειρά και οι χοιροτρόφοι! Περιμένουν και τα φαρμακεία να ξεπουλήσουν!



Ακούστε, λοιπόν, κι άμα θέλετε βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και μην πανικοβάλλεστε. Το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια περιστατικά στην Αμερική δε σημαίνει ότι θα τρελαθούμε στην Ελλάδα. Απλά η ταχύτατη διάδοση της πληροφορίας μάς βομβαρδίζει. Δε συμβαδίζει, όμως και η ταχύτητα διάδοσης της ασθένειας. Το αντίθετο, μάλιστα.



Δηλαδή, αν τα κρούσματα αυτά ήταν σε μια γειτονική χώρα, τι θα κάναμε;



Πάντα πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας για να μη μεταδίδονται οι ιώσεις. Το κυριότερο που είναι και το ευκολότερο είναι να πλένουμε καλά τα χέρια μας. Πάντα πρέπει να αποφεύγουμε να επισκεπτόμαστε υγιείς, αν οι ίδιοι είμαστε άρρωστοι. Δε μας φταίνε σε τίποτα οι συγγενείς και οι φίλοι μας.



Πρέπει δε να εμβολιάζεστε για τη γρίπη, αν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Τι θα πει αυτο; Ε, αν είστε, το ξέρετε. Αλλιώς, δε σας χρειάζεται. Για τα παιδιά που μου πέφτει ένας λόγος παραπάνω πρέπει να ξέρετε ότι μπορούν να εμβολιάζονται με αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας και μη σπεύδετε να προμηθευτείτε εμβόλια. Γίνεστε γραφικοί.



Και, φυσικά, μην τολμήσετε να αναρωτηθείτε, αν θα φάτε χοιρινό; Φυσικά και θα συνεχίσετε να το καταναλώνετε κανονικά!



Μια γρίπη είναι μια ίωση κατά κανόνα εύκολη και συνηθισμένη. Γι αυτό εξάλλου και έχει επικρατήσει ο χαρακτηρισμός γριπούλα για οποιαδήποτε ίωση ή κρυολόγημα συνοδεύεται από πυρετό, κακουχία, μύξες, βήχα, κεφαλαλγία και πόνους διάφορους. Κάνει τον κύκλο της και περνάει. Σπάνια προκαλεί επιπλοκές, που κατά κανόνα ξεπερνιούνται κι αυτές.

Παρακολουθείτε τις ειδήσεις, αλλά μην τις αφήνετε να σας καταβροχθίζουν. Φιλτράρετέ τις πρώτα και σκεφτείτε λογικά. Αυτά που ακούγονται περί επιδημιών και πανδημίας που θα καταστρέψουν τον κόσμο είναι καλά για να γελάμε μόνο, γιατί ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων που κακώς-κάκιστα αναφέρουν μια επιστημονική φαντασίωση στο πλατύ κοινό και το ζουρλαίνουν χωρίς λόγο. Τα ίδια ακριβώς μας έλεγαν οι σοφοί και για τη γρίπη των πτηνών και είδαμε πού έφτασαν οι προφητείες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου